۱۰ تا از بهترین بازیهای هدف دار برای کودکان پیش دبستانی+ نحوه انجام

۱۰ تا از بهترین بازیهای هدف دار برای کودکان پیش دبستانی+ نحوه انجام

زمان مورد نیاز برای مطالعه ۱ دقیقه

بازیهای هدفمند برای پیش دبستانی نقشی اساسی در تسهیل توسعه ارتباطات اساسی در مغز کودک دارند و به توانایی‌های سطح بالاتری مانند خودتنظیمی و حل مسئله کمک می‌کنند. بنابراین آنچه در این مرحله اهمیت دارد، نوع مراقبت، تحریک ذهنی و تعامل ارائه شده به کودک است. با بهترین دبستان پسرانه منطقه 6 همراه شوید تا […]

دسته بندی : مقالات
تاریخ انتشار : 07 / 06 / 1403

توضیحات

بازیهای هدفمند برای پیش دبستانی نقشی اساسی در تسهیل توسعه ارتباطات اساسی در مغز کودک دارند و به توانایی‌های سطح بالاتری مانند خودتنظیمی و حل مسئله کمک می‌کنند. بنابراین آنچه در این مرحله اهمیت دارد، نوع مراقبت، تحریک ذهنی و تعامل ارائه شده به کودک است. با بهترین دبستان پسرانه منطقه 6 همراه شوید تا بازیهای هدف دار برای کودکان پیش دبستانی را بررسی کنیم.

فواید انجام بازی های هدفمند برای پیش دبستان

Targeted games for preschool children 1

تا سن 5 سالگی، مغز کودک رشد قابل‌توجهی را تجربه می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که 90 درصد رشد مغز تا زمانی رخ می‌دهد که کودک به سن 5 سالگی می‌رسد. درنتیجه، کیفیت تجربیات کودک در سال‌های اولیه بسیار مهم است.

یکی از جنبه‌هایی که به‌طور قابل‌توجهی به رشد مغز کودک کمک می‌کند، درگیر شدن در بازی‌های تحریک‌کننده ذهنی است. اگر بازیهای هدف دار برای کودکان پیش دبستانی با دقت انتخاب شوند، هم به رشد کودک کمک زیادی می‌کنند و هم پیشرفت‌هایی در دانش موجود، مهارت‌های حرکتی، یادآوری، حافظه و غیره کودک به‌وجود می‌آورد.

معرفی ۱۰ تا از بهترین بازیهای هدف دار برای کودکان پیش دبستانی

در اینجا به معرفی 10 ایده بازی با بچه‌های پیش دبستانی می‌پردازیم که رشد مغز را در آن‌ها تقویت می‌کند و در عین حال لذت زیادی را به همراه دارند. مزیت مهم این بازی‌ها آن است که به نمایشگر نیاز ندارند و به چشمان کودک آسیب نمی‌زنند.

1. سینی را باز کن!

بازی سینی را باز کن جزو بازیهای هدفمند برای پیش دبستانی است که هم کودک خردسال را هیجان‌زده می‌کند و هم سلول‌های مغز او را تمرین می‌دهد.

  • لوازم: به چند اشیای مختلف، یک سینی تقریبا بزرگ و یک تکه پارچه به اندازه سینی نیاز دارید.
  • روش بازی: وسایل گوناگون را روی سینی قرار دهید و روی آن را با یک تکه پارچه بپوشانید. هنگامی که کودک آماده بازی است، فقط باید 10 ثانیه سینی را باز کنید و دوباره آن را بپوشانید. در فاصله 10 ثانیه، کودک باید به‌دقت به اشیای روی سینی نگاه کند و آن‌ها را پس از پوشاندن سینی به‌خاطر بیاورد.
  • مهارت‌ها: ذهن آگاهی، حافظه و قوه یادآوری کودک را افزایش می‌دهد.

شما می‌توانید پیچیدگی بازی را با افزودن موارد بیشتر به سینی افزایش دهید. با این حال، مراقب باشید تا بازی مناسب سن کودک نگه داشته شود. زیرا ایده این نیست که کودک را تحت فشار قرار دهید، بلکه آن را به اندازه کافی چالش‌برانگیز نگه دارید تا او به تلاش برای موفقیت ادامه دهد.

2. پازل

لازم نیست که همه بازیهای هدف دار برای کودکان پیش دبستانی خیلی پیچیده و خلاقانه باشند. پازل یک ایده بازی با بچه‌های پیش دبستانی کلاسیک است که هنوز هم مزایای زیادی به همراه دارد.

  • لوازم: فقط به یک کیت پازل مناسب برای سن کودک نیاز دارید.
  • روش بازی: بخشی از زمان استراحت خود را به کودک اختصاص دهید تا قطعات پازل را همراه او بچینید. همانند بازی قبلی می‌توانید سطح دشواری را با انتخاب پازل‌هایی با قطعات بیشتر بالا ببرید.
  • مهارت‌ها: تشخیص الگو و مهارت‌های حرکتی ظریف را پرورش می‌دهد و برای آموزش ارزش خشنودی پس از تلاش، صبر و ممارست هم عالی است.

کودکان هماهنگی دست و چشم، صبر، تشخیص الگو و خیلی چیزهای دیگر را با پازل یاد می‌گیرند.

Targeted games for preschool children 2

3. نامه سریع و آتشین!

بازی نامه سریع و آتشین به کودک کمک می‌کند تا سلول‌های مغز خود را تمرین دهد و دایره لغات خود را بالاتر ببرد.

  • لوازم: کافیست تعدادی حروف الفبا را روی کاغذ بنویسید و آماده انجام بازی شوید.
  • روش بازی: یک از کاغذهای الفبا را به کودک ارائه دهید تا او در حد امکان کلماتی که با آن الفبا شروع می‌شوند را در یک بازه زمانی مشخص بیان کند. در چندین دور با کودک مسابقه دهید و گسترش محسوس دایره لغات او را مشاهده کنید. برای افزایش پیچیدگی بازی، قوانین را طوری تغییر دهید تا کلمات با الفبای مشخص خاتمه یابند.
  • مهارت‌ها: دایره واژگان و قوه حافظه کودک را پرورش می‌دهد.

4. تفاوت‌ها را پیدا کن!

فهرست بازیهای هدف دار برای کودکان پیش دبستانی را با یک بازی خاطره‌انگیز ادامه می‌دهیم. تفاوت‌ها را بیابید، یک بازی دوست‌داشتنی است که احتمالا خود شما هم با آن بزرگ شده‌اید.

  • لوازم: برگه‌های قابل چاپ با تصاویر متفاوت (تصاویر را می‌توانید از اینترنت پیدا کنید).
  • روش بازی: کودک باید تفاوت بین دو تصویر به ظاهر یکسان را تشخیص دهد.
  • مهارت‌ها: مهارت‌های ذهن، آگاهی، تمرکز را در کودک افزایش می‌دهد.

5. هزارتو را حل کن!

بازی هزارتو به کودک شما کمک می‌کند تا مهارت‌های حل مسئله خود را توسعه دهد.

  • لوازم: ورقه‌های چاپ شده با هزارتوهای مناسب سن کودک.
  • روش بازی: کودک باید راه خود را با حرکت ذهنی از میان پیچ و خم هزارتو باز کند.
  • مهارت‌ها: این بازی می‌تواند مهارت‌های ذهنی، آگاهی، تمرکز، صبر و حل مسئله را در کودک بالا ببرد.

6. بازی‌های ایموجی

بازی‌های ایموجی به کودکان در مورد احساسات مختلف آموزش می‌دهد. همچنین به آن‌ها کمک می‌کند تا نامی را بر احساسات گوناگون بگذارند.

  • لوازم: برگه‌های قابل چاپ با ایموجی‌های مختلف
  • روش بازی: کودک باید نام ایموجی‌ها و همین‌طور احساسات آن‌ها را حدس بزند.
  • مهارت‌ها: شناخت احساسات مختلف و واژگان عاطفی را پروش می‌دهد.

در حین انجام این مورد از بازیهای هدف دار برای کودکان پیش دبستانی می‌توانید به کودک بفهمانید که همه احساسات خوب هستند. فقط راه‌هایی که گاهی اوقات برای بیان آن‌ها انتخاب می‌کنیم، ممکن است درست نباشند.

Targeted games for preschool children 4

7. نقشه‌برداری از محله!

در این ایده بازی با بچه‌های پیش دبستانی، کودک را تشویق کنید تا نقشه محله خود را ترسیم کند و نقاط مهم آن را مشخص نماید. در زمان انجام این کار حتما باید یک بزرگ‌تر کودک را همراهی کند.

  • لوازم: مواد لازم برای طراحی مانند کاغذ و قلم مورد نیاز است.
  • روش بازی: کودک باید محله خود را روی کاغذ ترسیم کند.
  • مهارت‌ها: مشاهده و مهارت‌های حرکتی ظریف

8. حدس بزن!

بازی حدس بزن، توانایی‌های استدلال منطقی کودک را بهبود می‌بخشد.

  • لوازم: تصاویر اشیا، حیوانات و موارد دیگر
  • روش بازی: تصاویر را برش دهید و رو به پایین نگه دارید. یک نفر عکسی را انتخاب می‌کند و دیگری باید با پرسیدن سوالاتی مانند اینکه آیا این یک موجود زنده است، چند پا دارد و غیره حدس بزند که تصویر چیست.
  • مهارت‌ها: با این بازی می‌توانید مهارت استدلال منطقی کودک را افزایش دهید.

9. بازی وانمود کردن

از بازیهای هدف دار برای کودکان پیش دبستانی باید به بازی وانمود کردن اشاره کنیم. در این بازی باید به کودک اجازه دهید تا حرفه مورد علاقه خود را به عهده بگیرد.

  • لوازم: تصاویر افراد در حرفه‌های مختلف
  • روش بازی: تصاویر را یکی‌یکی بیرون می‌آورید و کوچولوی شما در مورد این صحبت می‌کند که زندگی با حرفه مورد نظر چگونه خواهد بود.
  • مهارت‌ها: همدلی و درک

10. نقاشی با انگشت

نقاشی با انگشت یک تجربه حسی است که کودک شما آن را دوست خواهد داشت.

  • لوازم: کاسه‌های رنگ، کاغذ
  • روش بازی: از کودک بخواهید انگشتان خود را در رنگ‌های مختلف فرو کرده و الگوهایی را روی کاغذ بیافریند. همچنین می‌توانید مواد بافتی مانند برنج را برای افزودن به رنگ‌ها ارائه دهید.
  • مهارت‌ها: مهارت‌های حرکتی کنجکاوی کودک را برمی‌انگیزد، زیرا می‌بیند که رنگ‌های مختلف چگونه کنار هم قرار می‌گیرند و رنگ‌های جدید را تشکیل می‌دهند.

Targeted games for preschool children 3

جمع بندی

بازیهای هدف دار برای کودکان پیش دبستانی ترکیبی از فعالیت‌های تجربی، حرکتی و سرگرمی هستند که حافظه، تمرکز و مهارت‌های دیگر کودک را به چالش می‌کشند. این کار تجربه‌ای جامع و کامل را برای کودک شما فراهم می‌کند. با این بازیهای هدفمند برای پیش دبستانی، فرصت رشد مغزی به کودک خود بدهید و از یک زمان باکیفیت در کنار او لذت ببرید.

سوالات متداول

  1. بازیهای هدف دار برای کودکان پیش دبستانی چیست؟

بازیهای هدف دار فعالیت‌هایی هستند که برای حمایت از رشد شناختی، اجتماعی، عاطفی و جسمی کودکان پیش دبستانی طراحی شده‌اند.

  1. بازیهای هدف دار چه سودی برای کودکان پیش دبستانی دارد؟

این بازی‌ها مهارت‌های حیاتی مانند حل مسئله، مهارت‌های حرکتی ظریف، رشد زبان و تعامل اجتماعی کودک را تقویت می‌کنند.

  1. آیا می توان بازیهای هدف دار برای کودکان پیش دبستانی را در خانه انجام داد؟

کاملا! بسیاری از بازیهای هدف دار برای کودکان پیش دبستانی را می‌توان به‌راحتی در خانه انجام داد.

مقالات مرتبط

طرز تهیه ۱۰ تنقلات خانگی برای کودکان

همه والدین به دنبال انتخاب‌های سالم و خوشمزه‌ای برای تغذیه کودکانشان هستند. تنقلات خانگی برای کودکان نه تنها از مواد تازه و مغذی تهیه می‌شوند، بلکه می‌توانند جایگزین خوبی برای میان‌وعده‌های ناسالم باشند. با چند دستور ساده و در دسترس می‌توانید این تنقلات خانگی را به بخشی از رژیم غذایی کودک خود تبدیل کنید تا […]
27 / 08 / 1403

اضطراب جدایی در کودکان کلاس اول چیست و روش درمان

اضطراب جدایی در کودکان کلاس اول، نوعی ترس و نگرانی شدید از جدا شدن از والدین یا مراقبان اولیه است که با شروع مدرسه و قرار گرفتن در محیط جدید تشدید می‌شود. این اضطراب معمولا با علائمی مانند گریه، نگرانی، شکایات جسمی مانند دل‌درد و حتی امتناع از رفتن به مدرسه رخ می‌دهد. با بهترین […]
20 / 08 / 1403

روش و نحوه برخورد با کودک خجالتی (راهنمای والدین)

توانایی برقراری ارتباط موثر از مهارت‌های اساسی برای کودکان به‌شمار می‌آید؛ اما برای کودکان خجالتی، این مسئله به چالشی پیچیده و گاه دلهره‌آور تبدیل می‌شود. خجالت، مانند زنجیری نامرئی، آن‌ها را از تجربه‌های نو، دوستی‌های تازه و حتی شکوفایی استعدادهایشان بازمی‌دارد. والدین و مربیان با یادگیری نحوه برخورد با کودک خجالتی، نقش مهمی در کمک […]
16 / 08 / 1403