۱۰ تا از بهترین بازی های گروهی دبستانی جذاب برای کودکان

۱۰ تا از بهترین بازی های گروهی دبستانی جذاب برای کودکان

زمان مورد نیاز برای مطالعه ۱ دقیقه

دوران دبستان، دوران بازی و شادی است. در این بازه، کودکان از طریق بازی مهارت‌های مختلفی را یاد می‌گیرند و با همسالان خود معاشرت می‌کنند. بازی ‌های گروهی دبستانی، یکی از بهترین راه‌ها برای سرگرم‌شدن و یادگیری کودکان در این سن محسوب می‌شود. فواید انجام بازی گروهی کودکانه دبستانی بازی گروهی کودکانه، بخش مهمی از […]

دسته بندی : مقالات
تاریخ انتشار : 24 / 03 / 1403

توضیحات

دوران دبستان، دوران بازی و شادی است. در این بازه، کودکان از طریق بازی مهارت‌های مختلفی را یاد می‌گیرند و با همسالان خود معاشرت می‌کنند. بازی ‌های گروهی دبستانی، یکی از بهترین راه‌ها برای سرگرم‌شدن و یادگیری کودکان در این سن محسوب می‌شود.

فواید انجام بازی گروهی کودکانه دبستانی

 بهترین بازی‌های گروهی1

بازی گروهی کودکانه، بخش مهمی از رشد دوران کودکی محسوب می‌شوند؛ اما، فراتر از سرگرمی صرف، بازی گروهی کودکانه مزایای زیادی را برای کودکان به ارمغان می‌آورد. پنج دلیل وجود دارد که چرا بازی گروهی کودکانه برا بچه ها ضروری هستند:

  • تقویت مهارت‌های کارگروهی
  • پرورش مهارت‌های اجتماعی
  • تقویت مهارت‌های ذهنی
  • تقویت مهارت‌های حرکتی
  • تقویت عزت‌نفس

بازی گروهی کودکانه، راهی عالی برای سرگرمی و یادگیری کودکان است. والدین و مربیان، می‌توانند با تشویق کودکان به شرکت در بازی گروهی کودکانه به رشد همه‌جانبه آن‌ها کمک کنند.

معرفی ۱۰ تا از بهترین بازی ‌های گروهی دبستانی

بعضی از کودکان، تا حد امکان بازی‌های فعال انجام می‌دهند؛ درحالی‌که، برخی دیگر از این نوع بازی‌ها کمتر لذت می‌برند. مهم نیست جشن تولد باشد یا پیک‌نیک تابستانی؛ بازی‌ راهی عالی برای مشارکت‌دادن همه بچه‌ها در فعالیت محسوب می‌شود. دوره دبستان، زمان شکل‌گیری هویت و عزت‌نفس است؛ بنابراین، هر کودک را تشویق کنید تا از بازی لذت ببرد.

انواع بازی های گروهی دبستانی انتخاب شده توسط بهترین دبستان پسرانه منطقه 6 ، برای هر رویداد در فضای باز مطلوب هستند.

بازی مار توی جوی

تعداد بازیکن: ۶ نفر یا بیشتر

باتوجه‌به تعداد بچه‌ها، حداقل سه نفر را به‌عنوان مار انتخاب کنید. مارها، بافاصله زیاد از هم به‌صورت خطی بایستند و روبه‌روی مابقی بچه‌ها قرار بگیرند. فرد بزرگسال مسئول بازی (یکی از بچه‌ها)، فریاد می‌زند: «مار توی جوی!» بچه‌ها سعی می‌کنند از میان مارها بدوند بدون این‌که لمس شوند. در صورت وقوع این اتفاق، خودشان مار می‌شوند و باید در همان خط باقی بمانند. کسانی که موفق شدند از میان مارها عبور کنند، می‌توانند دوباره به تلاش بپردازند؛ اما، هر کسی که لمس شد، باید به گروه مارها ملحق شود. بازی را ادامه دهید تا همه بچه‌ها به دام بیفتند.

نکات برای بزرگسالان: اگر کودکی از رد شدن از میان مارها می‌ترسد، به او یاری برسانید تا راهی برای عبور پیدا کند (دو کودک را با هم همراه کنید تا نقشه‌ای بریزند).

بهترین بازی‌های گروهی 3

بازی: غول‌ها، جادوگرها و فرشته ها

تعداد بازیکن: حداقل ۴ نفر؛ اما، برای گروه‌های بزرگ‌تر مناسب‌تر است.

این بازی از انواع بازی های گروهی دبستانی، یک بازی تمام بدن به‌شمار می‌رود که بر اساس سنگ، کاغذ، قیچی انجام می‌شود. قبل از شروع، این قوانین را برای بازیکنان توضیح دهید:

  • غول‌ها جادوگرها را شکست می‌دهند. برای اینکه غول شوید، دست‌های خود را به بالای سر خود ببرید.
  • جادوگرها، فرشته‌ها را شکست می‌دهند. برای جادوگر شدن، مثل کلاه جادوگر، با دست‌های خود بالای سر یک مثلث بسازید.
  • فرشته‌ها غول‌ها را شکست می‌دهند. برای این‌که فرشته شوید، دست‌های خود را در کنار گوش‌هایتان قرار دهید و انگشت اشاره را باز نگه دارید.

نحوه انجام بازی

بچه‌ها را به دو تیم بافاصله حدود 2متری تقسیم کنید. از هر تیم بخواهید چند قدم عقب‌نشینی کنند تا به مشورت با یکدیگر بپردازند که چه نقشی خواهند داشت: غول، جادوگر یا الف. سپس به جایگاه خود بافاصله 2 متری برمی‌گردند. با شمارش تا سه، هر تیم فریاد می‌زند که چه نقشی دارد.

اگر یک تیم فریاد بزند «فرشته‌ها!» و تیم دیگر فریاد بزند «جادوگرها!»، تیم جادوگرها فرشته ها را به منطقه امن خود تعقیب خواهند کرد. هر کسی که مورد لمس قرار گیرد، به عضوی از تیم مقابل می‌شود. اگر هر دو تیم موجود یکسانی را فریاد زدند، دوباره آن را با انتخاب پشتیبان انجام می‌دهند.

بازی آماده، نشانه برو!

تعداد بازیکن: حداقل ۴ نفر

به چند چشم‌بند و چند توپ نرم (توپ‌های فومی گزینه‌های خوبی هستند) نیاز دارید. بچه‌ها به‌صورت زوجی بازی می‌کنند و به یک نفر از هر زوج چشم‌بند زده می‌شود. هم‌بازی که می‌تواند ببیند، فردی که چشمش بسته است را از بازو هدایت می‌کند.

هدف این بازی از انواع بازی های گروهی دبستانی، این است که فرد با چشمان بسته، توپ را به سمت یک بازیکن دیگر با چشم‌بند پرتاب کند؛ سپس نفر دوم با چشم‌بند توپ را بردارد و به سمت بازیکن دیگری با چشم‌بند بیندازد. اگر یک بازیکن دو بار ضربه بخورد، آن زوج از بازی خارج می‌شوند و به کنار زمین می‌روند تا بازی را تماشا کنند. بچه‌ها می‌توانند با گفتن این‌که چه زمانی خم شوند یا به سمت خاصی حرکت کنند به هم‌بازی‌های خود با چشم‌بند برای دفاع یاری برسانند.

بهترین بازی‌های گروهی 4

بازی‌های لی‌لی

احتمالا اکثر ما به یاد می‌آوریم که در کودکی لی‌لی‌بازی می‌کردیم. لی‌لی یک بازی ایده‌آل در فضای باز است که به بچه‌ها ورزش عالی و هیجان زیادی می‌بخشد. می‌توانید از این تغییرات برای گروه‌های چهارنفره تا گروه‌های بزرگ‌تر استفاده کنید.

وقتی کسی لی‌لی می‌کند، آن‌ها دست‌به‌دست هم می‌دهند تا یک جفت شوند. اکنون درحالی‌که دست در دست هم دارند، به‌عنوان یک “هیولا” به تعقیب می‌پردازند. وقتی به شخص دیگری می‌رسند، آن شخص دست می‌دهد و بخشی از گروه هیولا می‌شود. اعضای هیولا، باید با هم کار کنند تا به حرکت برای رسیدن به هدف خود در یک‌جهت بپردازند. برای به‌حداقل‌رساندن سردرگمی و لگدمال‌شدن، گروه‌های چهارنفره را به دو هیولای دونفره تقسیم کنید. این بازی یکی از بازی های گروهی در حیاط مدرسه است.

بازی بولینگ بطری

تعداد بازیکن: ۲، ۴ یا ۶ نفر

برای این بازی ‌های گروهی دبستانی به چند بطری خالی نوشابه دو لیتری و چند توپ (توپ‌های کوچک‌تر مانند توپ تنیس بهتر هستند) نیاز دارید. بطری‌ها را به صورت ردیفی مرتب کنید. به تقسیم گروه بچه‌ها به دو قسمت بپردازد؛ یک گروه در هر طرف بطری‌ها بافاصله بایستد. هر تیم، به‌نوبت سعی می‌کند تا هر چه سریع‌تر بطری‌ها را به زمین بیندازد. فرد بزرگسال، زمان بچه‌ها را درنظرمی‌گیرد و برنده را اعلام می‌کند.

بازی جستجوی اشیا

تعداد بازیکن: ۱ تا ۴ نفر (در صورت بازی در فضای باز بیشتر)

چند جسم قابل‌تشخیص را جمع کنید و به پنهان‌سازی آن‌ها در چند اتاق خانه بپردازید. به هر کودک لیستی از وسایلی که باید به دنبال آن‌ها بگردد و سرنخ‌هایی برای کمک به پیداکردن آن‌ها بدهید. می‌توانید بچه‌ها را به صورت زوجی یا تیمی بازی دهید. این بازی همچنین، در فضای باز به‌خوبی قابل انجام است؛ به شرطی که برای بچه‌ها محدودیت‌هایی (لبه‌های حیاط، نقاط خاصی در پارک) تعیین کنید تا در آن محدوده به فعالیت بپردازد.

داستان یک‌کلمه‌ای بساز

کل کلاس را برای ساختن یک داستان دور هم جمع کنید؛ اما، این کار باید به‌صورت بداهه انجام شود. می‌توانید به شروع با یک کلمه بپردازید؛ سپس از یک دانش‌آموز بخواهید تا کلمه بعدی را اضافه کند و به‌صورت دایره‌ای بچرخید و دانش‌آموزان هر بار یک کلمه را بگویند. به تنظیم یک تایمر بپردازید؛ سپس از یک دانش‌آموز بخواهید کلمات را روی تخته سفید یادداشت کند تا در انتها همه چیز خوانده شود. مطمئن باشید بسیار هیجان‌انگیز خواهد بود!

بهترین بازی‌های گروهی 5

به طور مشترک یک اثر هنری خلق کنید

با این فعالیت خلاقانه برای تقویت کارگروهی در زنگ‌تفریح در داخل سالن، یک شاهکار هنری گروهی خلق کنید. بعد از این‌که دانش آموزان به‌صورت حلقه نشستند، به هر دانش‌آموز یک‌تکه کاغذ با مدادرنگی یا ماژیک بدهید. یک تایمر برای 30 ثانیه تنظیم کنید تا هرچه می‌خواهند در هر قسمت از صفحه، نقاشی بکشند.

وقتی 30 ثانیه تمام شد، از دانش‌آموزان بخواهید تا نقاشی خود را به نفر سمت راست خود بدهند و دوباره تایمر را تنظیم کنند. این مراحل را ادامه دهید تا اثر هنری به صاحب اصلی برگردد. این آثار خلاقانه را به تابلوی اعلانات راهرو اضافه کنید تا دانش‌آموزان و معلمان دیگر، به تحسین آن‌ها بپردازند.

صندلی چرخشی بازی کنید

صندلی چرخشی، یک بازی کلاسیک از انواع بازی های گروهی دبستانی است که کل گروه را درگیر می‌کند! از بچه‌ها بخواهید صندلی‌ها را به‌صورت دایره‌ای در وسط اتاق بچینند (یک صندلی کمتر از تعداد بچه‌ها) و یک آهنگ سرگرم‌کننده پخش کنید. وقتی موسیقی متوقف می‌شود، همه باید تاحدامکان سریع روی یکی از صندلی‌ها بنشینند. دانش‌آموزی که بدون صندلی باقی می‌ماند، برای دور بعدی کنار می‌رود و به همین ترتیب ادامه دهید.

ماهیگیری برای ارزش مکانی

هیچ‌کس نگفت که نمی‌توانیم از زنگ‌تفریح داخل سالن برای تقویت مهارت‌های ریاضی استفاده کنیم! ماهی‌گیری برای ارزش مکانی یک فعالیت سرگرم‌کننده و عملی است که برای بچه‌های کوچک‌تر ایده‌آل خواهد بود. نگران نباشید. هیچ آبی استفاده نمی‌شود. این بازی‌ های گروهی کودکان دبستانی ساده جذاب، موثر و راه‌اندازی آن آسان هستند. برای شروع، به موارد زیر نیاز دارید:

  • بلوک‌های پایه ۱۰
  • آهنرباهای کوچک قوی
  • خمیر اتصال و نخ
  • چوب ماهیگیری مناسب (یک خط کش کار می‌کند!)
  • تایمر

برای ایجاد این بازی ارزش مکانی، آهنرباها را به بلوک‌های پایه ۱۰ وصل کنید. سپس، یک‌تکه نخ را به چوب ماهیگیری خود و یک آهنربای قوی به انتهای نخ اتصال دهید.

  • به تشویق دانش‌آموزان خود بپردازید تا در ۱ دقیقه تا جایی که می‌توانند بلوک‌های پایه ۱۰ را صید کنند.
  • از دانش‌آموزان بخواهید دانش خود را در مورد ارزش مکانی برای محاسبه ارزش کل صید خود به‌کار ببرند.

جمع‌بندی

درحالی‌که گذراندن وقت با صفحه‌نمایش و فعالیت‌های انفرادی در جایگاه خود مفید محسوب می‌شود؛ بازی‌هایی که شامل کارگروهی، تعامل اجتماعی و تحرک بدنی هستند، فواید زیادی برای رشد کودک به همراه دارند. با گنجاندن بازی ‌های گروهی دبستانی در برنامه روزانه، مربیان می‌توانند آن‌ها را به مهارت‌های اجتماعی، عاطفی و جسمی مورد نیاز برای پیشرفت مجهز کنند.

سوالات متداول

  1. چرا بازی‌های گروهی برای کودکان مهم هستند؟

بازی‌های گروهی، فواید زیادی برای رشد همه‌جانبه کودکان دارند؛ از جمله تقویت مهارت‌های کارگروهی، مهارت‌های اجتماعی، مهارت‌های ذهنی، مهارت‌های حرکتی و عزت‌نفس.

  1. بازی‌های گروهی چگونه به کودکان در یادگیری کارگروهی کمک می‌کنند؟

بازی‌های گروهی، به کودکان یاد می‌دهد که چگونه با هم کار کنند، به‌نوبت عمل کنند؛ به یکدیگر احترام بگذارند و برای رسیدن به یک هدف مشترک تلاش کنند.

  1. بازی‌های گروهی چگونه مهارت‌های اجتماعی کودکان را تقویت می‌کنند؟

از طریق بازی، کودکان یاد می‌گیرند که چگونه قوانین را دنبال کنند؛ با دیگران به اشتراک بگذارند و در مقابل بردوباخت رفتار ورزشی داشته باشند.

مقالات مرتبط

مقایسه مدارس هوشمند و مدارس عادی: تفاوت‌ها، مزایا و معایب

در دنیای مدرن امروز، پیشرفت‌های تکنولوژی تاثیرات شگرفی بر سیستم‌های آموزشی داشته است. یکی از این پیشرفت‌ها، راه‌اندازی مدارس هوشمند است که با استفاده از ابزارهای دیجیتال و فناوری‌های نوین، فرآیند آموزش را به شکل چشمگیری تغییر داده‌اند. در مقابل، مدارس عادی همچنان از روش‌های سنتی و کلاسیک برای آموزش استفاده می‌کنند. در این مقاله […]
07 / 01 / 1404

آموزش ریاضی به کودکان کم ‌توان ذهنی | از چالش ‌های یادگیری تا شکوفایی توانایی ‌ها

وقتی یک کودک برای اولین بار با اعداد روبه‌رو می‌شود، گویی وارد دنیایی جدید می‌شود؛ دنیایی که در آن هر عدد، هر شکل و هر الگو می‌تواند داستانی برای گفتن داشته باشد. اما برای کودکان کم‌توان ذهنی، این ورود می‌تواند پر از پیچ‌وخم باشد. برای آن‌ها اعداد مانند قطعات یک پازل هستند که به‌راحتی در […]
05 / 01 / 1404

ورزش و رشد روانی: تاثیر ورزش بر اعتماد به نفس کودکان

اعتماد به نفس یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت در زندگی کودکان است و نقش ورزش در تقویت این ویژگی انکارناپذیر است. تاثیر ورزش بر اعتماد به نفس کودکان به شیوه‌های مختلفی، از بهبود مهارت‌های اجتماعی گرفته تا افزایش حس توانمندی و کاهش اضطراب، نمایان می‌شود. فعالیت‌های ورزشی به کودکان می‌آموزد که با چالش‌ها روبه‌رو شوند، […]
26 / 12 / 1403